Piškoti

Upravljavec Sonja Prosen s.p. na spletnem mestu belakapa.si za doseganje željenega delovanja spletne strani uporablja piškotke (ang. cookies). Iz tega razloga je uporabnika v skladu z zakonodajo, dolžan obvestiti glede uporabe tehnologij za shranjevanje podatkov ali dostop do podatkov, shranjenih na  njegovi elektronski napravi. 

  1. Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih uporablja večina spletnih mest in se ob uporabnikovem obisku spletnega mesta prenesejo na napravo, s katero uporabnik na spletno mesto dostopa. Z njimi se na napravi hranijo unikatni podatki o uporabniku oziroma nastavitve, ki si jih je na posameznem spletnem mestu izbral. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletno mesto prepoznalo napravo uporabnika in pridobilo podatek o naloženem piškotku.

Nekateri piškotki so nujni za pravilno delovanje spletnega mesta (prepoznavanje naprave zaradi prilagoditve prikaza vsebine, shranjevanje podatkov o izbranih piškotkih ipd.), drugi se uporabljajo za spremljanje obiska ali so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih že izbranih funkcionalnosti, podatki o avtentikaciji uporabnika v spletnih trgovinah). Največji poseg v posameznika predstavljajo piškotki, ki omogočajo ciljno usmerjeno trženje.

  1. Piškotki na spletni strani belakapa.si
  • Nujni piškotki

Nujni piškotki omogočajo, da spletna stran varno in pravilno deluje ter da uporabnik lahko koristi vse njene  funkcionalnosti. Nujni piškotki, ki jih uporablja spletna stran, so opisani spodaj.

 

IME PIŠKOTKANAMENČAS VELJAVNOSTI PIŠKOTKAPRIVOLITEV
PHPSESSIDPiškotek omogoča pravilno funkcionalnost in delovanje strani z zaznavo in vzdrževanjem seje uporabnika.Trajanje sejeNi potrebna.
wordpress_HASHPiškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.Trajanje sejeNi potrebna.
wordpress_logged_in_HASHPiškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.Trajanje sejeNi potrebna.
WordPress_cookiePiškotek služi preveranju, ali brskalnik lahko sprejme piškotke ali ne.Trajanje sejeNi potrebna.

 

Namestitev nujnih piškotkov

Ob obisku spletne strani se bodo nuni piškotki samodejno namestili, saj brez njih ni mogoče zagotavljati pravilnega delovanja spletne strani in njenih funkcionalnosti. V kolikor želi obiskovalec uporabljati spletno stran, se s tem strinja z namestitvijo nujnih piškotkov, te nastavitve pa ni moč spreminjati.

Podatki, zbrani z nujnimi piškotki, se ne posredujejo tretjim osebam.

  • Analitični piškotki

Vullum9 d.o.o. za optimizacijo spletne strani uporablja analitično programsko orodje Google Analytics podjetja Google LLC, ki omogoča piškotke za namen pridobivanja informacij o tem kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto (število obiskov in prikazanih strani, geografska lokacija uporabnika, čas obiska, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na mesto, težave pri navigaciji ipd.) Podatki se zbirajo z namenom izboljšanja spletne strani in zagotovljanja dobre izkušnje pri uporabnikih.

Izpostaviti je potrebno, da podatki, ki so pridobljeni preko teh piškotkov, ne predstavljajo osebnih podatkov, saj so IP naslovi samodejno anonimizirani, kar ne omogoča sklepanj o uporabnikovi identiteti. Več podatkov o t.i. IP-maskiranju lahko pridobite na povezavi.

 

IME PIŠKOTKANAMENČAS VELJAVNOSTI PIŠKOTKASOGLASJE
_gaStatistika ogledov spletne strani – piškotek služi za anonimizirano spremljanje in razlikovanje uporabnikov. Podatke, ki jih pridobimo, Google ne uporablja za svoje namene.2 leti.Za namestitev je potrebno soglasje posameznika.
_gidRazlikuje med unikatnimi uporabniki.1 dan.Za namestitev je potrebnao soglasje posameznika.
_gatUravnava število poslanih zahtevkov Google Analytics, ne vsebuje informacij o uporabniku.1 dan.Za namestitev je potrebno soglasje posameznika.

 

Namestitev in upravljanje analitičnih piškotkov

Namestitev opisanih analitičnih piškotkov na uporabnikovo napravo se ne izvede samodejno, temveč na podlagi podanega soglasja za njihovo namestitev. Soglasje se poda na pasici, ki se prikaže ob vstopu na spletno stran. V kolikor soglasja uporabnik ne poda se pridobljene informacije o obisku ne shranijo. Uporabnik lahko te piškotke tudi naknadno poljubno onemogoči ali namesti s klikom na “Upravljaj s piškotki”.

S piškotki lahko upravljate tudi v vašem spletnem brskalniku.

Sonja Prosen s.p. zbrano statistiko iz analitičnih piškotkov uporablja le za lastne namene in jih ne deli s tretjimi osebami

Ostanimo v stiku

Vas zanimajo novosti, posebne ponudbe in ostale novice? Obljubimo, ne bomo nadležni.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram